Seyda Molla Mehdi Efendi (Erdoğmuş) - Biyografya

Seyda Molla Mehdi Efendi (Erdoğmuş) - Biyografya

www.biyografya.com/biyografi/14733

24 Ara 1982 - Son dönem İslam âlimlerinden (D. 1930, bağlı Dizik Mezrası / Mıstan (Bulgurluk) köyü / Genç / Bingöl - Ö. 24 Aralık 1982, Diyarbakır). Adı, nüfus kimliğine Muhyettin olarak kaydedilmiştir. Babası Molla Abdulbaki Efendi, dedesi ise Hafız Efendi'dir. İki ablası, iki de kız kardeşi olmak üzere beş kardeşin ..







Bingöl ve cevresindeki tüm naksibendi tarikatina mensup medrese ve önemli sahsiyetlerle ilgili bilgiler mevcuttur

[PDF]mevlânâ hâlid - Bingöl Üniversitesi

www.bingol.edu.tr/.../Mevlânâ%20Hâlid-i%20Bağdâdî%20Sempozyum%20Kitabı.pdf
diye sorar. Molla Muhammed: “Bu kardeşim Abdullah'tır. İşten geliyor.” diye cevap vermesi üzerine Şeyh Ali onu kucaklar. Bu durum Molla. Muhammed'i hayretler içinde bırakır. Şeyh Ali Efendi ile Molla Abdullah'ın bu buluşması Cabakçur yöresinde Hâlidî-Nakşibendî tarikatının yayılmasında dö- nüm noktasını oluşturur.




[PDF]Bingöl Kolokyumu 01 Ocak 2016 Cuma Bingöl Belediyesi Kültür ...


www.bingol.bel.tr/resimler/yayinlar/dosyalar/25.pdf

BİNGÖL BELEDİYESİ YAYINLARI. Arşiv Vesikalarına Göre Bingöl Kolokyumu. 1–2 Ağustos 2009. Editörler. Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ-Doç. Dr. İbrahim ÇAPAK. TERTİP HEYETİ. İrfan BALKANLIOĞLU, Bingöl Valisi. Sedar ATALAY, Bingöl Belediye Bşk. Prof. Dr. Giyasettin BAYDAŞ, Bingöl Üniversitesi Rektörü.
Bu sayfayı 3 kez ziyaret ettiniz. Son ziyaret tarihi: 06.01.2018


SEYDA MOLLA MUHAMMED KİMDİR - Faydalı Bilgiler Ve Daha Fazlası

https://nettemerakediyorum.blogspot.com/2017/.../seyda-molla-muhammed-kimdir.ht...

21 Eki 2017 - Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan köyünde doğmuştur. Küçükken Palunun maciran köyünde okumuştur. Okumaya devam ederken babası vefat etmiştir. Okumaya bir süre ara verdikten sonra annesi onu okuması için koman köyüne göndermiştir. Seyda molla Muhammeddayanamayıp kaçmıştır ve ...


ŞEYH ABDURRAHMAN-I TÂĞÎ VE NORŞİN TEKKESİ ... - DergiPark

dergipark.gov.tr/download/article-file/335369
yazan: MS ÇAKIR
aldığı bir Divan'ı vardır.75. Bölgede bilinen meşhur halifeleri şunlardır: Şeyh Ahmed el-Hâsî (Mela-yi Hâsî) (v. 1951),76 Molla Mustafa-i Sîsî (v. 1914),77 Muhammed Hadi (Seyda-yı Lice) (v. 1912),78 Şeyhvaraktan ibaret bir eserler mecmuası hazırlamıştır. Şeyh Fudayl, 1992 yılında vefat etmiş ve Zokayd'a defnedilmiştir.

TABELLA ÖNEMLIDIR





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard